“Educar en la salut entre iguals”

“Educar en la salut entre iguals”

Publicat 21/11/2018 11:04:46

El programa de Salut Sexual i Reproductiva ja està totalment en marxa.

El Programa de Salut Sexual i Reproductiva en el Districte de Salut de Pikine, subdistricte de Mbao, a Senegal, ja està totalment en marxa amb la donació que Eurogine va lliurar a Metges del Món el Gener passat de 2018.

A principis de Novembre es va iniciar el taller formatiu “Educar en la salut entre iguals” destinat a joves i adolescents referents en salut sexual i reproductiva dels districtes sanitaris de Pikine, Keur Mssar i Mbao, activitat desenvolupada per Metges del Món en col·laboració amb la Fundación Xaley.

Un grup de 16 dones i 12 homes de 24 anys d'edat mitjana han identificat els principals desafiaments als quals s'enfronten; han treballat i identificat mites sobre salut sexual i reproductiva, els diferents mètodes anticonceptius i la menstruació; han identificat solucions lligades a la planificació familiar per fer front als riscos d'un embaràs precoç; han promogut un model d'aprenentatge participatiu i innovador a través del disseny d'un joc; i han desenvolupat un pla de treball, organitzat per joves i per a joves per a què aquests validin l'eina i els continguts del joc amb joves i adolescents dels seus propis barris en diferents sessions de sensibilització.

En paral·lel, Metges del Món ha signat un acord amb l'autoritat mèdica del Districte de Keur Massar i amb una empresa constructora, i s'han iniciat les obres que, sota la direcció i supervisió de Metges del Món, permetran la construcció d'un centre de formació i sensibilització en matèria de salut sexual i reproductiva. S'espera que aquest projecte estigui finalitzat durant el mes de Desembre.

“Com veieu el projecte avança ja a bon ritme i estem encantats de poder desenvolupar una iniciativa tan bonica i amb tanta il·lusió amb vosaltres” 

Susana Atienza

Directora de Màrketing y Captación

Metges del Món