El Pla d'Acció comença

El Pla d'Acció comença

Publicat 01/10/2018 14:07:29

Metges del Món començarà a treballar activament l'1 d'Octubre amb el donatiu de Eurogine

A la fi de 2017 Eurogine va signar un Acord de Col·laboració amb Metges del Món l'objecte del qual era donar part dels beneficis recaptats per la venda dels seus DIUs a nivell nacional i internacional en l'últim trimestre d'aquest any.

El pla d'intervenció de Metges del Món amb els fons donats estava centrat al programa de salut sexual i reproductiva de les dones en el Sahel, en concret en el Districte de Salut de Pikine, subdistricte de Mbao, a Senegal. En el marc de l'Estratègia en Salut Sexual i Reproductiva per a Joves i Adolescents del Ministeri de la Salut Senegalès, es contemplava la creació de Centres d'Informació i Sensibilització per a Joves en cada districte de salut. Es tractava d'espais integrats en els recursos sanitaris i coordinats per associacions locals de dones i joves per afavorir la informació i l'atenció d'aquesta població en matèria de Salut Sexual i Reproductiva incloent continguts de prevenció de malalties de transmissió sexual, planificació familiar, etc.

Durant tots aquests mesos Metges del Món ha estat avançant en la coordinació logística amb el Ministeri de Salut Senegalès i amb les organitzacions locals per donar forma al projecte i sobretot, seleccionant a la persona clau que pogués liderar una iniciativa d'aquest tipus, juntament amb l'equip habitual de Metges del Món a Senegal.

Metges del Món ens ha informat que a través d'un programa de voluntariat europeu (EU Aid Volunteers, https://ec.europa.eu/echo/what/humanitarian-aid/eu-aid-volunteers_en) han aconseguit la implicació d'una persona sènior experta en gènere i drets sexuals i reproductius que iniciarà el seu treball amb Metges del Món a Senegal de forma voluntària a partir de l'1 d'Octubre i estarà dedicada exclusivament a materialitzar el pla d'acció d'aquest projecte dut a terme gràcies a la donació de Eurogine.